Csak 90 perc az élet!

2016. március 21. 20:52 - Mészi

Edzőmérkőzések

Metis, Csepel, Vác-Deákvár, Törökbálint

Amikor csak tehetjük edzőmérkőzéseket játszunk, hiszen nemrég alakult kis csapatunk célja, hogy minék jobban felzárkózzunk a budapesti amatőr női csapatok középmezőnyébe és ez máshogy nem megy, csak ha minél gyorsabban ledolgozzuk a lemaradásunkat. A mérkőzésrutin megszerzése fontos és ezek azok a szituációk amelyeket edzésen nem lehet szimulálni, így minél többet játszunk annál jobb.

friendly-match.jpg

Tavaly ősszel két héttel a bajnokság őszi szezonjának befejezése után, november utolsó előtti napján a Metis gárdája hívott minket egy 3/4 pályás edzőmeccsre. A Siketek pályán csapot össze a két alakulat. Örültem a lehetőségnek, mert több új játékos is csatlakozott a kerethez akiket korábban még nem tudtam kipróbálni. A régebbi tagok közül is tudtam variálni és más posztokon is kipróbálhattam néhány játékost! A mérkőzésen egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. A Metis többet birtokolta a labdát és irányította a mérkőzést, de a 3:1-es végeredmény egyáltalán nem rossz, pláne ha figyelembe veszem, hogy több új játékos is volt nálunk akinek ez volt élete első 3/4 pályás mérkőzése, illetve voltak akik először léptek pályára a színeinkben. Gólunkat Tóth Kriszti rúgta. Egy ilyen eredmény a Metis ellen még a rutinos csapatoknak is vállalható.

Egy nagyot ugorva az időben már idén február 10-én a Csepel csapatával sikerült lebeszélni egy edzőmeccset. Köszönjük nekik utólag is a lehetőséget, hogy fogadni tudtak minket. Itt már normál nagy pályás mérkőzést játszottunk ami nekünk remek felkészüléssel szolgált a hét végi Budapest kupa küzdelmeihez. A kétszer 35 perces mérkőzésen szintén nem vallottunk szégyent, hiszen a Csepel egy erős csapat, a tavalyi nagypályás bajnokság bronzérmese. 2:1-es eredmény hízelgő ránk nézve, bár itt is többet birtokolta a csepeli csapat a játékszert, többet kezdeményezett de remekül sikerült elhárítani a támadásokat. A végére igazi angolos időjárás mellett fejezhettük be a találkozót, a leszálló köd éppen kezdte elfedni a kaput! A gólunkat Németi Szilvi szerezte.

Múlt hétvégén újra egy 3/4 pályás mérkőzésé volt a főszerep. Vácra utaztunk ahol igazi élőfüves pályán sikerült játszanunk, és az egész heti barátságtalan idő is elmúlt, igazi napsütéses mérkőzés várt ránk. Sikerült ismét nagy számban megjelennünk a találkozón és megint sok újoncot tudtunk avatni ami nagy öröm számunkra. Itt ismét a gyakorlásé volt a főszerep, hogy a sok új és kezdő játékosunk is belekóstolhasson a nagypálya rejtelmeibe. A játékunkon nagyon látszott, hogy nincsenek összeszokva a lányok, illetve akik még csak ismerkedtek a nagypályával, ők is bátortalanul mozogtak. A 6:0-s eredmény ennek volt köszönhető, és bár nem számított az eredmény azért ezt mégis kicsit sokalltam, pláne, hogy 2-3 burleszkbe illő gólt is kaptunk amiket ha leszámítok akkor az eredménnyel is elégedett lehettem volna. A 3*30 perces mérkőzés végére azért azt mondhattuk, hogy a célját elérte ez a találkozó is. Köszönjük vendéglátóinknak a lehetőséget.

Tegnap ismét a Siketek pályára látogattunk ahol is a Törökbálint csapatával találkoztunk. A Pest megyei 3/4 pályás bajnokságban játszó együttes egy visszalépés miatt szabadnapos volt, így ezt a lehetőséget használtuk ki, és "szerződtettük" őket egy mérkőzés erejéig. Ismét szép időben csaphatott össze a két gárda. 17 játékossal képviseltettük magunkat, így megint lehetőségem nyílt a rotációra a posztokon, és sok játékost próbálhattam ki, hogy megnézzem a bajnokság előtt ki milyen formában van. A mérkőzés végig kiegyenlített volt, nyílt sisakos küzdelem, helyzetekkel. Sikerült két 100 %-os ziccert is kialakítani amikor is játékosunk egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, de sajnos egyiket sem követte gól, és ahogy már lenni szokott ez megbosszulta magát, mert már a "rendes játékidő" lejárta után néhány másodperccel egy beívelt labdát kapusunk kiejtett a kezéből és az éppen érkező támadó a hálóba pofozta azt, így a második játékrész 41. percben kicsikarta a győzelmet a Törökbálint csapata. Ettől függetlenül itt is elérte a célját a mérkőzés, hiszen véleményem szerint lett volna olyan sorunk amelyik megnyerni ezt az összecsapást de ezekkel a meccsekkel az a cél, hogy olyanok is szóhoz jussanak akik kevesebbet játszottak eddig, vagy még nincs tapasztalatuk ezen a pályaméreten.

A tél nagyon aktívan telt és nagyon várjuk már a bajnokság kezdetét. Reméljük eredményekben is meg fog mutatkozni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr968510160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása