Csak 90 perc az élet!

2016. május 23. 20:14 - Mészi

3/4 pályás bajnokság 19. forduló

Olaszosan

Május 22-e vasárnap ismét Ercsibe látogattunk, ahol a negyedik hely megszerzésének már csak matematikai esélyei mutatkoztak. Természetesen amíg van egy csöppnyi esély addig mi nem adjuk fel. A nagy olasz futball teoretikusok szerint a labdarúgásban a tökéletes eredmény a 0:0. Tanár úr kérem, mi készültünk!

Hosszú és fárasztó szezon végéhez közeledve (nem mellesleg már a vizsgaidőszakban), nem egyszerű az amatőr csapatok élete. Ettől függetlenül nekünk sikerült nagy számban megérkezni a mérkőzésre, a maximális 7 cserével. Előző mérkőzésünk 1:1-s döntetlennel ért véget, így helyezés ide vagy oda, csak azért is győzelemmel akartuk elhagyni a pályát! A kezdő sípszó után azonban keményen nekünk esett az ellenfél! Az Ercsi csapata nem igazán úgy kezdte a meccset ahogyan az előzőt. Akkor átadták a területet és kontrákra rendezkedtek be, most azonban az első 10 percet alaposan megnyomták és szerettek volna hamar betalálni. Ők domináltak és nagyobb részt a mi térfelünkön folyt a játék. Szerencsésen kivédekeztük ezt a periódust és egyfajta egyensúly állt be utána a pályán. Sajnos (vagy nem sajnos) ez az egyensúly ki is tartott a mérkőzés végéig, és néhány időszakot leszámítva egy viszonylag unalmas mérkőzés kerekedett belőle szurkolói szempontból. A végeredmény 0:0 lett. A régi nagy olasz futball teoretikusok szerint a labdarúgó mérkőzések tökéletes eredménye a 0:0. Ebben az esetben egyik csapat sem hibázott, azaz mindegyikük tökéletesen teljesítette az előre kitalált taktikát. Még ha tudjuk, hogy ez kevés esetben van így, és erre a mérkőzésre sem lehetne a tökéletes jelzőt használni, megnyugtató érzés, hogy van olyan futball kultúra ahol ki tudtuk volna elégíteni az igényeket.

Ezzel az eredménnyel matematikailag is biztossá vált, hogy nem lehetünk negyedikek, így minden feszültségtől mentesen készülhettünk a szezon búcsújára az utolsó fordulóban!

A találkozó jegyzőkönyve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr538875462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása