Csak 90 perc az élet!

2016. január 25. 18:29 - Mészi

Ha tél akkor cageball bajnokság!

Túl vagyunk az odavágókon.

Ahogyan tavaly, úgy idén is beneveztünk a női téli cageball bajnokságba. A téli időszakban ez nagyon jó minden szempontból. Jól szinten tart: erős, agresszív, megterhelő, jó technikát igénylő de emellett szórakoztató is. Tavaly nem sok babér termett nekünk ebben a sorozatban! Nem sikerült pontot szereznünk és utolsók lettünk a hat csapatos bajnokságban. Idén már vérmesebb reményekkel vágtunk neki a megmérettetésnek! Sokat fejlődtünk egy év alatt, sok új játékossal bővültünk így már bátrabban várhattuk ezt a kiírást. Idén a létszám is növekedett, a 8 csapatos mezőnyben új gárdákkal is találkozhattunk!


Az első mérkőzésünk az Összejöttek csapata ellen v5.jpgolt. Ezen együttes a Kelen lányaiból állt, azonban ezen a néven nem tudtam indulni. Erős csapat, a név elődjük már a tavalyi bajnokságban is lerakta a névjegyét egy bronzérem formájában. Ellenük a 13:3-as végeredmény kezdésnek nem volt olyan rossz, hiszen a keretünkből is sokan hiányoztak.
A második mérkőzésünkön a Galaxis együttesével csaptunk össze akiket nyugodtan ki lehet kiáltani a fő bajnokesélyesnek. Csapatuk nb1-es és nb2-es futsal játékosokból áll. Itt is hiányosabb kerettel álltunk ki, beugrókkal, azonban a 32:2-es végeredmény így is soknak mondható, no persze nem csak minket szórtak meg nagyon.
20.jpg
A harmadik forduló elhozta végre a várva várt győzelmet! Az Ac Villám csapatával már a tavalyi bajnokságban is nagyon szoros meccseket vívtunk, igaz akkor más néven, részben más játékosokkal vettek részt a bajnokságban. A 13-7-es győzelem jó önbizalom növelő volt, hiszen egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, de végig kontrollálva a meccset sikerült megszereznünk az első győzelmet a csapatunk cageball történetében.
A negyedik fordulóban a Csepel gárdája következett, amely erős csapat, szintén rutinos cageball résztvevőkkel, de az előző forduló győzelme megadta az önbizalmat. A találkozót sajnos elveszítettük, de a 5:7-es eredmény jól mutatja mennyire kis különbség volt a két csapat között. Két gól cageballban az szinte semmi, persze a három pont elvesztéséhez elég. Ellenfelünk a mérkőzés végén már nagyon látványosan húzta az időt, és sikerült megtartania az előnyt.26.jpg
Az ötödik fordulóban a cageball specialistának mondható Familie csapatával kerültünk szembe. Ha őszinte akarok lenni számomra ők a legnagyobb kakuktojások, hiszen a keretükben lévő játékosok egyéni képzettségét nézve simán vernie kéne őket a csapatok többségének, de ennek ellenére többségében ők kerülnek ki győztesen. Persze az is igaz, hogy már a tavalyi bajnokságban is sikerült "innen-onnan" magukhoz csábítani erős játékosokat, így már egyérteleműen dobogó esélyesek. Ezen a mérkőzésen azonban a lépés nekünk jött ki jobban és végre mi nyertünk 9:7-re. Az alattomos agresszivitás ki is jött a meccs végére belőlük.
A hatodik fordulóban a Pinkbull csapatával mérkőztünk meg és joggal reménykedhettünk a tavalyi ezüstérmes elleni sikerben. A végig nagyon szoros meccsen ez sajnos nem jött össze. hiába vezettünk sokáig, sikerült megfordítaniuk a meccset és 9:7-re végül ők nyertek. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, és az egész odavágókban ez a legfájóbb vereség.
Az utolsó odavágó mérkőzésének ellenfele az RTK csapata volt. A Pinkbull elleni szomorú vereséget egyértelműen csak egy győzelemmel lehetett volna feledtetni,azonban az elmaradt. A cageball műfajában a döntetlen viszonylag ritka eredménynek számít, itt most 8:8 formájában ez következett be. Sajnos az alattomos agresszivitás is se hiányzott, különösen a második félidőben. Egy nagyon csúnya palánkra való szándékos fellökést semmilyen bírói szankció nem követett, így játékosunk súlyosnak valószínűsíthető térdsérülést szenvedett így a kihagyás mértéke sem megjósolható. Sajnos már a sokadik bírói hiba volt ez, így meggondolandó, hogy ha a bírók nem képesek a játékosok testi épségét megvédeni akkor érdemes e ebbe a bajnokságba benevezni a jövőben.
1.jpg
Összességében elmondható, hogy a 7 pont amit megszereztük nem nevezhető rossznak, azonban mindenképpen nagyon hiányzik az az öt amit elveszítettünk (Pinkbull, RTK). Persze nem vagyunk telhetetlenek, de nem lennénk sportemberek, ha nem mindig győzni szeretnénk. A csapatunk rengeteget fejlődött tavaly óta összességében is, és cageballban is, jól mutatja, hogy a Galaxist leszámítva a vereségeink nagyon kis különbséggel történtek, partiban voltunk az ellenfelekkel. A visszavágók jönnek és remélem, hogy a 7 megszerzett pontnál többet gyűjtünk be a második körben. 9-10 pont körül jó lenne szerezni. Hogy ez mire lesz elég az a többi mérkőzéstől is függ, mert sok körbeverésre lehet számítani! Kíváncsian várjuk a folytatást!

Fotók: Cageball Szövetség

Címkék: Cageball
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr218310276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása