Csak 90 perc az élet!

2017. június 20. 18:45 - Mészi

Dunakiliti két napos torna 2017

Újabb szintlépés

A magyar amatőr női foci egyik nagy seregszemléje minden évben a Dunakiliti két napos torna. Egyedülálló a maga nemében hiszen 20 csapatos, kétnapos kispályás torna talán nincs máshol az országban. (Ha mégis, úgy annak szervezői valamit nagyon rosszul csinálnak, hogy nem tudunk róla). Az ország minden szegletéből érkeznek ide csapatok, míg sok olyan gárda is akad, amelyek erre az eseményre állnak össze amolyan kirakatcsapattá! Mindig erős mezőny jön össze, így a győzelemnek valódi presztízs értéke van! A Hiúzok most vettek részt rajta harmadszor. 

2015-ben, első alkalommal a 10. helyen végeztünk. 2016-ban két csapattal is indultunk, a jobbik eredményünk a 7. hely lett. Idén a célunk az volt, hogy tovább javítsunk, és bekerüljünk az első hatba!

Most is, mint mindig péntek este utaztunk le, hogy kellőképpen tudjunk akklimatizálódni a megmérettetésre. Ellentétben 2016-tal most a pálya mellett sátoroztunk. Tudtuk, hogy a pihenés ezúttal sem lesz garantálva, ugyanakkor a közelség, és a csapat együtt tartása most fontosabb szempont volt. Tavaly a nagy létszám és a kemping távolsága miatt ez a cél csak részben teljesült.

img_20170616_200636.jpg

Szombat reggel 10-kor megkezdtük első mérkőzésünket a Komárom ellen! A Budapesti ¾ pályás bajnokság bronzérmese, a tavalyi kiliti torna ezüstérmese, nem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Eddig még mindig kikaptunk tőlük, mind ¾ pályán, mind kispályán. Most azonban a mérkőzés első pillanatától kezdve élesek voltunk! Remekül sikerült felpörögni a meccsre, és mindenki alig várta, hogy elkezdődjön a torna. Szép és látványos játékkal sikerült előrukkolni, ami termelte a helyzetteket. Ebből sajnos csak egyet sikerült értékesíteni. A nálunk papíron erősebb csapatot sikerült megszorongatni és bár hiába érdemeltünk volna győzelmet, egy kontrából jött egy válasz. Búslakodtunk az 1:1 után, hiszen nekünk állt a zászló, de ez ellen a csapat ellen eddig még a döntetlen sem jött össze, így megtaláltuk a pozitívumokat is a találkozó után.

Második összecsapásunk a MITEx gárdája ellen következett. Tavaly is összekerültünk a mosonmagyaróvári lányokkal, akkor döntetlen lett, és sajnos most is (tavaly előtt büntetőkkel sikerült megverni őket)… Itt már egyértelműen mi képviseltünk nagyobb játékerőt, és a vezető gól után talán páran el is hitték, hogy megvan a meccs. Sajnos egy szép egyéni akció után egy bődületesen eltalált távoli lövéssel egyenlíteni tudtak. Az első meccs után ez már egyértelműen csalódás volt.

Harmadik találkozónk a Kalafa nb2-es futsal csapata ellen vezetett. Tudtuk, hogy ez lesz az egyik legnehezebb meccsünk, mivel osztálykülönbség van a két gárda között. A mérkőzésen ebből szerencsére semmi nem látszott. Nagyon keményen próbáltunk játszani, amihez a futsalos lányok kevéssé lehettek hozzászokva, mert igen vékony volt a cérnájuk, amely hamar elszakadt. Egy szép kombináció után ők szerezték meg a vezetést, amire sajnos nem tudtunk válaszolni, így elszenvedtük első vereségünket a tornán.

Negyedik mérkőzésünk a csoportban az ÉCS, Győr-Moson-Sopron megyei kispályás csapata ellen következett. Végig dominálva, sok helyzetet kidolgozva végül magabiztosan 2:0-ra hoztuk a találkozót, amely számunkra élet-halál kérdés volt, mert ezen múlt a felsőházba jutásunk.

Végül 5 ponttal a csoportunk 3. helyén jutottunk tovább a felsőházba ahova sajnos csak egy pontot vittünk magunkkal a lebonyolításnak köszönhetően!

A hat csapatos felsőház erős alaklulatokat tartogatott nekünk. Komárom 1 pontot, míg a Kalafa 6 pontot vitt tovább, akikkel már nem játszottunk, de mellettük a Győrszentiván csapata 6 ponttal, a Bakonynána csapata 3 ponttal és a Fiktív KFC csapata 0 ponttal csatlakozott.

Itt kellett csak igazán nagyot dobbantani, hiszen az első 6-ba kerüléshez több előttünk álló csapatot is meg kellett, hogy előzzünk. A szombat délutánunk még jobbra sikeredett, mert nagyon akartuk a győzelmeket!

Első áldozat a Győrszentiván csapata, akik a megyei kispályás bajnokság második helyezettjei, tavalyi bajnokai. 2015-ben már találkoztunk velük akkor 2:1-re ők nyertek, így volt miért visszavágni. Erős ellenfél ide-vagy oda, a műfüves pályán látványos és szép akciókkal és helyzetekkel tettük élvezetessé a meccset a nézőknek is, és 2:0-s magabiztos győzelmet arattunk.

Következett a Bakonynána elleni találkozó, akikkel úgyszintén találkoztunk már 2015-ben. Akkor 1:0-ra ők nyertek. Sajnos most sem jött ki jól a lépés. A nap végére már fáradtak voltunk és hiába igyekeztem rotálni a csapatot, itt most sajnos az első félidőn játszott, hogy elérkezett a holtpont. Itt ellenfelünk játszott jobban. Második játékrészben sokat cseréltem, és itt már partiban voltunk, helyzeteket is sikerült kialakítani, de sajnos maradt a 0:0. Itt ellenfelünk játszott jobban a mérkőzés egész képe alapján. A döntetlen sajnos nagyon kevés pontot hoz, így féltünk, hogy ez a helyezésünkbe kerülhet.

Szerencsére a többi mérkőzés eredménye úgy alakult, hogy nagyon is sok értelme volt lejátszani másnap a felsőházi utolsó mérkőzést! Nem sikerült azonban sérülés nélkül megúszni a tornát… Egy ártatlan helyzet után két saját játékosunk találkozott, ami után S.Csilla már nem tudott saját lábon lejönni, és kórházba is kellett szállítani Mosonmagyaróvárra, és este a részleges bokaszalag szakadás diagnózisával tért vissza.

Az este jutott idő a csapatépítésre is, és pihenésre is kinek kevesebb, kinek több. Az idő pénteken és szombaton sem kedvezett igazán, hűvös, felhős, szeles napok voltak, amik persze a futballt segítették, de az esti szórakozást kevésbé. Persze számomra inkább ez a felállás tetszett, mint a fordítottja.

Másnap reggel magabiztosan, elszántan vágtunk neki az utolsó felsőházi csoportmeccsünknek, ahol a Fíktív KFC várt ránk először. Ellenfelünk nagyon álmosan kezdte a találkozót, mígnem ezt ki is használtuk, egy gyorsan elvégzett szöglet után Ancsi maradt üresen kapu előtt és nem hibázott. A bekapott gól láthatóan nagyon felpaprikázta ellenfelünket, és sikerült is nekik felébredni, egyre másra vezették a veszélyes támadásokat, de remekül védekeztünk, és a második játékrészben egy pazar összjáték után meg is pecsételtük a meccset, amivel 2:0 lett a végeredmény. Tavaly éppen ellenük játszottuk a helyosztót, ami után a 7. helyet sikerült megszerezni, a vereség után, így sikerült egy kicsit nekik is visszavágni.

Így nagy meglepetésre a felsőházi csoport harmadik helyére sikerült felkúsznunk a Kalafa és a Komárom mögé, és két gárdát is megelőztünk, akik több pontot hoztak magukkal, mint mi!

Jöhettek a helyosztó mérkőzések az 5-8. helyekért. Elsőként a Légiósok csapatával kellett megmérkőznünk! Láttuk őket előző nap és tudtuk rutinos, erős gárdával kell szembenéznünk, de azt is tudtuk, hogy az előző két éjszakát nem a mérkőzésekre való felkészüléssel töltötték. Ez ki is jött a pályán. Fáradtak, enerváltak voltak, roppant kevés harci kedvvel, ugyanakkor életveszélyes lett volna lebecsülni őket. Végig uraltuk a mérkőzést és a vezetést is sikerült megszerezni, azonban egy nagy hiba folytán egyenlítettek. Oldalról bedobás következett, ami kapusunk feje felett a kapuba köthetett volna ki, ami után mi jöhettünk volna kirúgással, mert nem ért bele senki, de az utolsó pillanatban mégis újheggyel beleért kapusunk, ezzel 1:1 lett és büntetők következtek. Roppant pech, mert végig mi voltunk jobbak a mérkőzésen, de az orosz rulettnek kellett döntenie. A pénzfeldobást nem mi nyertük így ők kezdték a rúgást! Első rúgójuk magabiztosan értékesítette, nálunk Dóri jött, aki szintén. Második rúgójuk azonban hibázott, nálunk Tami következett, aki sajnos szintén hibázott. Az utolsó körben a harmadik rúgójuk újra elvétette, így a döntő rúgást Ancsi értékesíthette, és meg is tette! Büntetőkkel 2:1 nekünk!

Ezzel eldőlt, hogy az utolsó helyosztó eredményétől függetlenül már benne vagyunk az első 6-ban!

Az utolsó találkozón a Baki Fc csapatával játszottunk, akik tavaly harmadik helyen végeztek a tornán, és szintén egy erős gárdáról beszélhetünk. Itt ki is jött már a tudás különbség, bár nem játszottunk alárendelt szerepet érezhető volt némi fölény. Több játékosunk már elfáradt, de szerencsére a bő keret miatt tovább tudtam rotálni, így maradt még tartalékunk, és remekül védekeztünk! Bár nehéz volt, a végén maradt a 0:0-s állás, így itt is a büntetők döntöttek. Nálunk ugyanaz a három ember állt oda és becsületére legyen mondva, hogy Tami első körben kihagyta a büntetőjét, amiért nagyon odavolt, de meg tudta magát acélozni, és oda mert állni újra rúgni! Most mi nyertük a pénzfeldobást, és kezdődhetett minden elölről. Dóri berúgta, válaszként ellenfelünk is. Jött Tami aki ezúttal nem hibázott, pechünkre az ellenfél sem. Újra a harmadik kör dönthetett! Ancsi berúgta, majd ellenfelünk harmadik rúgója nem bírta a nyomást. Középre lőtte és Sziszi védett! Ezzel 3:2, és az 5. hely a miénk!

Nagyon nagy ünneplés vette kezdetét, mert a kitűzött célt sikerült teljesíteni és végig remek játékkal, látványos szép akciókkal, kombinációkkal, és magabiztos védekezéssel értük el ezt az eredményt, kitűnő kapusteljesítménnyel! Mindössze egy vereség született a későbbi győztes Kalafa ellen! Továbbá gratulálni kell a szombat esti hetes rúgó versenyen részt vett Dórinak és Taminak akik bejutottak az első három rúgó közé, de sajnos egy Kalafás lány nyert végül, azonban a dobogón két Hiúz is ott volt!

Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végig szervezett és szép játékkal hozták le ezt a 9 meccset (csak 4 kapott góllal), a kitűzött célokat figyelembe véve és elérve, emellett jutott idő a szórakozásra is. Nagy büszkeség, hogy az idei u18-as korosztályunk három meghatározó tagja is kivette a részét a csapat sikeréből, és két új játékos is velünk volt, akik ebben a hónapban érkeztek! Ez így mind együtt nagyon értékessé teszi ezt az eredményt, és a sikert csak tovább emeli, hogy több nálunk papíron erősebb gárdát is sikerült magunk mögé utasítanunk, ráadásul remek játékkal. A tavalyi tornán mutatott játék képéhez képest látványos fejlődésen mentünk keresztül, és számomra ez az, ami igazán nagy örömet okoz.

img_20170618_095347.jpg

A keret: Banka Ottília, Gál Anna, Horváth Dóra, Kalácska Szilvia, Lóczi Dorottya, Simon Csilla, Sütő Eszter, Tóth Tamara, Töreky Dorottya, Vasadi Anna, Zágonyi Csilla.

A végeredmény:

1. Kalafa
2. Kópháza
3. TASKE
4. Fortuna
5. Hiúzok
6. Baki Fc
7. Győrszentiván
8. Légiósok
9. Fiktív KFC
10. Bakonynána
11. NapkELTE
12. NSLE Újszentiván
13. MITEx
14. Dunakiliti
15. Fighters Club
16. Supergirls
17. Écs
18. ELTErelők
19. Ikrényi Fekete Démonok
20. LuK Savaria

U.i: Igazán jó érzés volt, hogy a tornán Fighters Club néven zömében korábbi játékosaink által alkotott gárda is részt vett, akik a csapatunk hangulatát biztosan csak emelték, így nagy köszönet nekik a támogatásért és a szurkolásért!

fighters_club.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr3612608875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása