Csak 90 perc az élet!

2015. november 23. 21:36 - boldizsarmarci

Szüreti Női Teremlabdarúgó Torna 2015, Ercsi

Újabb érem a vitrinben!

Csapatunk 2015 november 22-én Szüreti Kupára volt hivatalos Ercsiben. Háromnegyed-pályás ellenfelünkkel már a budapesti bajnokságban is kiváló meccseket játszottunk, szimpatikus csapatnak ismertük meg őket, így örömmel tettünk eleget a meghívásnak. Ráadásul jó erőfelmérőnek ígérkezett a torna, hiszen bajnoki riválisaink közül a házigazdák mellett a Komárom és a Kelen is ott volt a mezőnyben. Végül veretlenül, kapott gól nélkül, csupán rosszabb gólkülönbséggel végeztünk az ötcsapatos torna második helyén – soha rosszabbat!

1_1.JPG

Tizennégy fős kerettel érkeztünk Ercsibe a szüreti női teremtornára, ami egyrészt nagyon sok variációs lehetőséget adott a sorok összeállítására, másrészt a bőség zavara miatt még az is felmerült, hogy két csapatot indítsunk a kupán. Némi kupaktanács után ezt a lehetőséget elvetettük, ugyanis senki sem készült erre, és nem akartuk a torna kezdete előtt fél órával felforgatni az előzetesen kitaláltakat. Így maradtak a változatos kezdőcsapatok, és a sok csere, ami, mint végül a meccseken kiderült, egészen jól sült el. 

Öt csapat érkezett végül meg a megmérettetésre, így tíz körmérkőzéses találkozóval zajlott a szüreti kupa. Ellenfeleink a házigazda Ercsi, a háromnegyed-pályás bajnokságból szintén ismerős Kelen és Komáromi Fortuna, valamint a sötét ló Üröm voltak. Az már a torna első meccsén látszott, hogy utóbbi nem igazán lesz dobogóra esélyes csapat, sima 3-0-s vereséggel hagyták el a parkettet a vendéglátók elleni nyitómeccset követően.

Csapatunk rögtön belecsapott a lecsóba, az első ellenfél mindjárt a végső győzelemre is esélyes Komárom volt. Hamar sikerült felmérnünk a terem, a pálya és a játékvezetés adottságait, nem beszélve az egyszer húsz perces meccsekről, amiből az is következett, hogy láttuk, szervezett védekezés mellett ezen a pályán nagyon nehéz gólt lőni. Így a Fortuna ellen elsősorban a stabil védőjátékra helyeztük a hangsúlyt, de a harmadik számú kapusunkként (egyébként mezőnyjátékos) ismét nagyot alkotó Tomasovszky Anna is kellett ahhoz, hogy gólnélküli döntetlennel záruljon a parti. Ezzel az is eldőlt, hogy ha a hátralévő meccseit mindkét fél hozza, akkor a gólkülönbség fog dönteni a kupagyőzelem sorsáról.

img_3883.JPG

A kupagyőzelemről szóló fenti okfejtéshez a következő meccsen rögtön közelebb is kerültünk egy lépéssel, hiszen az Ercsi szintén gólnélküli döntetlent játszott a Kelennel, így mindketten lépéshátrányba kerülhettek volna hozzánk képest – ha nem botlottunk volna mi is. Hiába domináltunk ugyanis a Kelen elleni találkozón, ott sem született gól. Ekőzben a Komárom 4-0-val zavarta le az Ürömöt a pályáról, így féltávnál az a furcsaság esett meg, hogy veretlenül, kapott gól nélkül mindössze a holtversenyes harmadik helyen álltunk. Igaz, hátravolt még két meccsünk!

img_3899.JPG

Ekkor azonban érkezett az újabb fordulat! A Komárom, bár fölényben játszott, de mégis csak egy gólnélküli döntetlenre volt képes az Ercsivel szemben, így egy esetleges sikerrel ismét beérhettük volna őket. Az Üröm ellen tehát kötelező volt a győzelem, ám mint azt az ősi közhelyből is tudhatjuk, a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Nem volt ez másképp most sem, a két meccs alatt nulla ponttal és 0-7-es gólkülönbséggel álló Üröm alaposan borsot tört az orrunk alá. Ekkor azonban megvillant a lengyel virtus, azaz jó a minőségi légiós a háznál: erasmusos csapattagunk, Basia Pawluk saját térfeléről elképesztően nagy gólt ragasztott az ürömi kapuba! A torna gólja volt! Ráadásul Basia bevallása szerint élete első gólját lőtte tétmeccsen, büszkék vagyunk rá, hogy ez a Hiúzok mezében sikerült neki! Ezután megtört a jég, Gál Ancsi is betalált, a vége pedig magabiztos győzelem lett. Amit ekkor tudtunk, az az volt, hogy a Komárom két lőtt góllal áll jobban nálunk, és következett a Kelen elleni találkozójuk. Ez csalódás volt a lelátón szurkoló lányaink számára, hiszen a Kelen semmiféle tartást nem mutatott esélyesebb ellenfele ellen, sőt, teljesen összeomlott, a vége 6-0 lett.

Ezzel sajnos az is eldőlt, hogy utolsó meccsünkön a házigazda ellen legalább nyolcgólos győzelmet kellett volna aratnunk a kupagyőzelemhez, de egy esetleges döntetlennel is az Ercsi mögé szorultunk volna, egyetlen gólnyi különbséggel. A dobogó viszont már biztosnak tűnt. Szerettünk volna azonban a lehető legjobb helyen végezni, így nekimentünk ellenfelünknek, akik talán nem is számítottak ennyire agilis játékra tőlünk, végül pedig egy kapu előtti kavarodást követően Kovács Bori megszerezte a győztes gólunkat!

img_3933.JPG

Végül még az Üröm megszerezte a becsületgyőzelmet az ezzel a torna utolsó helyére csúszó Kelennel szemben, a többi csapattal együtt pedig mi is átvehettük a jól megérdemelt díjakat! A pályán súlyosnak tűnő sérülést szenvedő, de végül szerencsére hamar felépülő karmesterünk, Horváth Dóri bár gólt nem sikerült szereznie, támadójátékunk motorja volt, és meg is kapta a torna legjobb játékosának járó oklevelet. A csapat pedig átvehette a második helyért járó trófeát, ami, ha mérleget vonunk, remek eredmény: mindezt ugyanis kapott gól nélkül, és veretlenül sikerült elérnünk, csak gólkülönbséggel szorultunk a kupagyőztes Fortuna mögé, miközben legyőztük a házigazda Ercsit is egy végletekig kiélezett meccsen! Így, bár kesereghetnénk a Kelen elleni pontvesztésen, ami végül az első helyünkbe került, a pohár határozottan félig tele van! 

img_3935.JPG

Ne feledkezzünk meg Basia góljáról, valamint arról sem, hogy Metykó Vivi élete első tétmeccseit játszotta színeinkben, és nem hogy nem vallott szégyent, de öröm volt nézni a játékát! Helyt állt, jól játszott, és még helyzetei is voltak! Csak így tovább!

Igazi remek hangulatú önbizalombomba volt tehát ez a nap, szimpatikus házigazdával és jó ellenfelekkel, soha rosszabb teremtornát!

3.JPG

Címkék: Kupák tornák
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr868368826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása