Csak 90 perc az élet!

2016. július 13. 11:04 - Mészi

Országos strandfoci bajnokság

Egy új műfaj a repertoárban!

Női felnőtt csapatunk az elmúlt két hétvégén az Országos Strandfoci bajnokságon vett részt a Baranya megyei szövetség szervezésében! Vasárnap délelőtt először az U15-ös női korosztály lépett pályára, majd utána következtek a felnőttek mérkőzései. Számunkra teljesen új terep volt ez, hiszen csapatunkból egyetlen játékos: Horváth Dóra volt az, aki korábban jeleskedett már ebben a szakágban.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, kifejezetten hűvös, felhős, erősen szeles nap fogadott minket a helyszínen, Balatonlellén. Csapatunk első mérkőzésén éppen a többszörös győztes „házigazdákkal”, a PMFC csapatával mérkőzött meg. Az első harmadban teljesen pariban voltunk az ellenféllel, azonban a második és különösen a harmadik harmadban kijött a tudás és tapasztalatbéli különbség, no meg a fáradság és elkezdtek jönni a gólok is. A vége 10:1 lett. Gólunkat a csapatunkban végig kiemelkedő teljesítményt nyújtó Horváth Dóra rúgta, aki egy másik Vasas, a Szigetvári Vasas nevelése.3v1.jpg Második találkozónkon a Kelen SC első csapatával (két csapattal indultak) mérkőztünk. A mérkőzés kicsit más forgatókönyvvel zajlott. Sajnos az első harmadban több nagy ziccert is kihagytunk, amelyek a végén megbosszulták magukat. A mérkőzés nagy részében egyenlő felek küzdelme zajlott, de a végén kijött az, ami a Pécs ellen is, így 3:0-val zárult az összecsapás. Azt hiszem, hogy semmi okunk a szomorkodásra, hiszen a lányok nagyot küzdöttek egy számukra teljesen új terepen, és nem vallottak szégyent. A második fordulóra július 10-én került sor a Balatonlellei Napfény strandon, ahol először a Harkány csapata volt az ellenfél, majd a B csoport azonos helyezettjével a helyosztóra került sor.

Pazar időben a második fordulóban!

 

Július 10-én ismét Balatonlellén léptünk homokra a Strandfoci bajnokság 2. fordulójában. Ellentétben a múlt héttel most kánikula fogadott minket és a strand is zsúfolásig meg telt a fürdőzni vágyókkal. Első mérkőzésünkön a Harkány csapatával találkoztunk, és kellemetlen meglepetésként nem csak a levegő hőmérséklete hanem a homoké is jelentősen megnőtt a múlt héthez képest, így a parázson járás törzsi hagyományai is megelevenedtek. Ellenfelünk rutinosnak számít ebben a szakágban, rendszeres résztvevői minden évben ennek a megmérettetésnek, így ezt ki is használták és az első harmad remek játéka után, már ők érvényesítették a tapasztalatbéli különbségeket.bori.jpg A második meccsünkön a DEAC csapatával csaptunk volna össze, de mivel nem jelentek meg a mérkőzésen, így játék nélkül lett miénk a győzelem, és ezzel a 7. hely. Az időt azonban kihasználtuk és egy két harmados edzőmeccset játszottunk a későbbi győztes Metis csapatával. Két újabb játékosunk is pályára lépett ebben a fordulóban, és mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott erről a szakágról, a lányok nagyon jól érezték magukat! Ebből kiindulva bátran állíthatjuk, hogy jövőre ismét számíthatnak ránk a szervezők!

img_20160703_124044.jpg

A mérkőzések jegyzőkönyvei:

PMFC, Kelen SC, Harkány SE

Címkék: Strandfoci
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hiuzoknoifoci.blog.hu/api/trackback/id/tr798884618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Csak 90 perc az élet!
süti beállítások módosítása